Maag Lever Darm Stichting lanceert Eerste Nederlandse WC Doeboek

logo Maag Lever Darm Stichting


In het kader van de campagne 'Op je gemak' heeft de Maag Lever Darm Stichting 7 november jongstleden het Eerste Nederlandse wc Doeboek op de markt gebracht. Doel van de campagne is aandacht vragen voor gezond toiletgedrag. Gezond toiletgedrag is net als voeding, voldoende drinken en bewegen van invloed op een gezonde spijsvertering. Uit onderzoek naar toiletgedrag van de MLDS blijkt dat ruim 60% van de respondenten het toiletbezoek wel eens bewust uitstelt. Door toiletbezoek uit te stellen kunnen problemen met de ontlasting ontstaan.

'Op je gemak' met het WC Doeboek

Het WC Doeboek is ontwikkeld in samenwerking met de makers van het vrouwenmagazine Flow. Dit boek, in beperkte oplage, is inspirerend, aantrekkelijk en vrolijkmakend, vol met eye-openers. 'Op je gemak' naar het toilet met het WC Doeboek. Het Eerste Nederlandse WC Doeboek geeft iets extra's aan elk toiletbezoek, want het kleinste kamertje is vaak een ongezellige plek in huis. Het WC Doeboek bevat onder andere: moppen van Max Tailleur, strips van Jan Jans en de Kinderen, tegelstickers met mooie spreuken en columns van onder andere Viggo Waas en Aaf Brandt Corstius.

Gezond toiletgedrag

Ruim 60% van de respondenten stelt het toiletbezoek wel eens bewust uit. Belangrijks te redenen die worden gegeven zijn: als de WC vies is of stinkt, wanneer andere mensen in de buurt zijn, geen tijd hebben of nemen of niet buiten de deur kunnen poepen. Verder blijkt uit het onderzoek dat 56% van de respondenten weleens iets te lezen meeneemt naar het toilet. Gezond toiletgedrag kan problemen met de stoelgang vermi nderen en zelfs voorkomen . Onder gezond toiletgedrag wordt verstaan; direct naar het toilet gaan bij het voelen van aandrang, neem rustig de tijd en neem een goede houding aan.
Naast gezond toiletgedrag, is voor een goede spijsvertering van belang om voldoende te drinken, regelmatig te bewegen en gezond te eten . Daarbij levert de campagne een bijdrage aan het doorbreken van de taboesfeer die veelal rondom de toi letgang heerst.

Sinterklaas- of kerstgeschenk

Het WC Doeboek is een origineel sinterklaas- of kerstgeschenk. Het boek kost 9,95 en de opbrengst
komt ten goede aan de Maag Lever Darm Stichting. Bestel het WC Doeboek op www.wcdoeboek.nl.Nieuws

02.05.2017

Presentatie Leiden 29-4-2017

lees meer

19.11.2016

presentatie dr Fijnheer

lees meer

Succesverhaal

Informatiefilm

Informatiefilm

lees meer